VårsolBilden tog i lördag då jag träffade Porthos för första gången. Porthos är som sagt hos Amon varannan vecka. I Lördags vandrade vi runt och stannade i en park och satte oss längst upp på pulkabacken och njöt av solen. Porthos är underbar, men han är nio månader och kan inte så mycket... Jag kan inte så mycket om hundar men jag tror att det är då man ska kunna saker eller lära sig ialla fall.
/Frida

Sitt!

tjaaa!
Idag lärde sig Porthos "sitt"! Jag tränade honom stenhårt men nu kan han "sitt" även utan godis! Han är fortfarande lättdistraherad, som sin matte... Idag var den första "riktiga" vårdagen för mig, jag hade jacka på mig på väg till skolan men när jag gick hem på lunchrasten lämnade jag den hemma, och gick i t-shirt tillbaka! Faye och Fiona följde med mig hem och dom tyckte att Porthos var skitsöt! :) Jag har inte så mycket mer att säga, måste gå och hämta kameran... stön! Hursomhelst nu ska jag gå och lägga mig :)
En låt som jag gillar... Men jag gillar inte Sean Kingston ( tjockisen ) eller Justin Bieber...

Porthos!

Jag har inte bloggat för jag har varit jätteupptagen! I lördags fick jag nämligen lilla Porthos! Porthos är en liten Chihuahua hane som jag har varannan vecka (ojämna) han är 9 månader och jättegullig! Han är typ mindre än vår kakburk men han skäller och kaxar ändå mot stora hundar som t.ex schäfrar! På helgen myste jag med honom och gick ut lite då och då men nu när skolan är igång har jag behövt gå upp klockan sex, gå på promenad och sen hinna duscha varje morgon och äta frukost osv... Det är lite stressigt :P
Jag tog lite bilder på honom men jag glömde kameran hos Mormor och Morfar :(
Om 9 dagar ska jag gå till tandläkaren och ta bort min tandställning! Shit asså, jag är överlycklig! Jag har haft den i lite mer än ett år nu men det känns som om den tiden gick jättesnabbt! Nu har jag raka fina tänder och jag tycker att det var helt värt all smärta jag haft i munnen! :D
När jag stuckit iväg och hämtat kameran lägger jag upp MASSOR med bilder med Porthos!
/Amon
Ps. Jag valde inte namnet :P

En tråkig helg framför sig

Hej!
Japp, en tråkig helg har jag framför mig. Jag har en massa tråkiga saker att göra. Ville gå ut på fotorunda med Amina, men hon ´har inte sin kamera till hands... Suck. Har inte så mycket att säga...'
/Frida

NY DESIGN!

Japp, nu är det ny design som gäller. Vad tycks??

Världsboksdagen

Tja!
Idag är det tydligen världsboksdagen. I skolan har  i "firat" den genom att halva dagen prata, läsa och lyssna om böcker. En otroligt tråkig författare hade föredrag.

I helgen önskade jag att vi skulle ut på landet för första gången i år, men men det blir inte av så jag kommer ha en tråkig helg. Ni får gärna tipsa mig om saker som jag kan göra!

Sorry för att det blev ett bildlös inlägg...

/Frida

Överlycklig!

Heej! Idag hände det itne så värst mycket i skolan, men efter skolan ringde mamma till tjejen som ägde chiahuahuan och vi träffade henne, vi kommer kanske redan få ta hand om den på lördag!!! Den var skitsöt! Jag kommer lägga upp bilder (såklart) på hunden! Imorgon kommer vi ha "utflykt" i skolan, till en konsthall. Då kommer vi typ sluta vid 11!!! Yaaay! Nu är jag trött och jag ska duscha och gå o lägga mig och läsa...
Godnatt/Amon! :D

Finalist hos Flisan

Japp, det var veckan blogg hos Flisan, så rösta! :P

http://fotobyflisan.blogg.se/2010/april/blogg-finalisterna.html

Toma ord

Hej!
Anledningen att jag inte bloggar är pga att jag hade skrivit 15 av 20 blogginlägg på bloggen och ville ge Amon en chans att skriva lite.
Vilken lögn!
Man kan säga att jag har inte att fota, eller skriva för den delen. Jag har inte loggat in på datorn på en evighet och har haft huvudvärk varje kväll.
Jag har börjat tänka för mycket! Och läsa för mycket för den delen. Jag fastnade vid boken Frost så jag blev en osocial läsnörd. På fredag är det världens bokdag. :P Kommer att läsa på gympan, eller snarare måste göra det.

Allvaligt talat, jag vet inte om jag kommer blogga mer... Låter lite sorligt...

/Frida

Migrän

tjaa, igår mådde jag jätteilla och hade världens huvudvärk, migrän. så jag stannade hemma idag, men det är ganska skönt! Imorgon ska vi träffa hunden, anledningen till att tjejen inte ringde var för att hon jobba natt :P
Det är ganska kul och jag ser fram emot det! I skolan händer det inte så mycket, tråkiga lärare, tråkiga lektioner men roliga kompisar! :) Imorgon kommer jag nog komma tillbaka till skolan, det är skönt eftersom torsdag är våran kortaste dag i veckan ;)
Nu ska jag läsa eller nåt :) Hejdååå/Amon

Lite besviken

Hej bloggen, idag skulle ägaren till hunden ringa klockan åtta... Hon gjorde inte det. Är lite lessen men imorgon ringer vi nog, eller så ringer hon lite senare! Jag ska gå och lägga mig nu... Jag är faktiskt trött! Och om ni undrar om varför jag inte har bloggat så mycket är för att det inte händer så mycket just nu...
Godnatt/Amon

En underbar helg!

Detta är nog årets bästa helg! jag har haft det så jäkla roligt! Igår var jag och mmina bästa vänner på bio! The bounty hunter! Så jäkla rolig! Har inte så mycket att säga så njut av bilden!

Mina presenter

Från Familjen (inklusive Farmor och Farfar)


Objektiv EF 55-250 mm, Uvskydd (extra)Från Vänner

Av LolloKommentar: Lollo sa: Jag tänkte så mycket på dig när jag köpte skrivboken. Då blev jag varm inombord!
Av Micaela

Av Nesrin

Av Olivia
´Det var nog de flesta presenterna. Sen är det en del jag inte har fått än.

Lite sent att säga...


...att det är min födelsedag idag!

Det har ju varit en vanlig skoldag, men folk har grattat en och man har fått presenter från sina polare! Verkligen snälla vänner jag har!
Efter skolan gick jag Micaela, Amina och Louise till Glassbaren och firade smått. Eller ja, smått, jag och Amina firade genom att äta 5 kulor! ha, vad vi är sköna!
Senare på kvällen så gick jag och Amon ut och så fick jag en av mina! :P Jag är överlycklig! att det finns så många folk som älskar en! det var nog säkert 20 st som grattade mig på facebook! jag har suttit och tackat alla nu :P
Frida

Två bilder på Lollo (till v) och Micaela (till h) i solen!

Fullpackad vecka

Tjaaa! Idag så var det en ganska dålig dag i skolan, jobbiga kompisar (vissa) och störande lärare. Men nu när jag är hemma så är jag på lite bättre humör, vi har fått ett email från en tjej på Rörstrandsgatan, hon vill att vi ska ta hand om hennes hund i en vecka, månad eller flera månader! Det är en chihuahua och jag vet att dom är väldigt små men det kanske är kul ändå! Men hursomhelst, nu har vi mejlat tillbaka och vi väntar på svar, ÄR EXTREMT TAGGAD!!!
Imorgon skulle jag, Frida och Louise titta på bio, men min helg är helt fullpackad, imorgon ska jag upp klockan 7.30 och ta mig till Telefonplan. Klättringen slutar klockan 12, och efter det ska jag åka direkt till Slussen för att sen byta till nån buss som åker till Orminge, där ska jag möta Julia och Daniel. Sen ska jag och Lily sova över hos dom! Sen på söndagen ska vi träffa chihuahua-tjejen och prata lite och kanske även få hunden! Sen kommer jag nog vara ganska trött... Men som tur är fick vi inte så många läxor över helgen, vi har bara 4 prov, stööön, men dom är vecka 16 och 17! :D

Damernas Detektivbyrå


Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith
3/5

Den här rara boken där alla dricker roobios-te möter man mma Ramotswe. Hon är inte vilken kvinna som helst i Botswana, utan hon är en kvinnlig detektiv. När hennes far dog bestämde hon att starta en detektivbyrå för att hjälpa folket i sitt kära land Botswana. Mma Ramotswes lösningar är en smula konstiga, men det finns alltid klokhet i dom. Det är hur man uppfattar dom.

Boken är en härlig lättläst bok som målar upp mma Ramotswe livsstil. Men det som gjorde att betyget minskade är att jag såg serien av boken på TV och visste alla lösningar. Det är bok som man ska sitta med en kopp te i handen och läsa. Fallen kommer man ihåg och lösningar vill man använda i verkliga livet, så läs den!

Skrivet av Frida


Ridit i vårsolen!

Hej! Frida här!
Jag känner mig så glad! Idag på ridningen red min grupp för första gången på "vägen" i solen! Det var väldigt roligt! Det var en massa upp och nerförbackar så vi tränade på det. Skolan var helt okej som vanligt. Hade prov, och det gick väldigt bra! Hatar Procent!
Jag bloggade inte igår pga av att jag somnade precis efter middagen! Var dödstrött!
/Frida


Min turdag

Tjaa! Amon här, idag är det min turdag, jag ska berätta varför...
Idag skulle jag ha varit klar med ett bild projekt och ett engelska projekt, jag var inte klar med nån av dem... Men Claire ( Min mentor ) var sjuk! Så jag slapp undan och hann göra jättemycket på mitt bildprojekt! Sen var min mattelärare sjuk också, så därför blev det ingen elevens val, och klassmötet var också "inställt", vår andra mentor ( Ari ) var också sjuk, och jag har håltimme efter lunchen så jag fick gå hem klockan 11.45 idag!!!
Sen blev det bara bättre, när jag kom hem kollade jag min mejl, då hade 2 personer velat att jag skulle bli fodervärd åt deras hundar! En av dem var Oliver, vi hade sökt till den igår. Det är nästan helt säkert att vi ska bli fodervärd åt honom, men nu undrar jag bara, vad kommer bli bättre? :D
Tack och hej leverpastej! :)

Soluppgång Kl 5


Vaknade atomatisk kl 5 i morse och fick för mig att fota lite! Så jag drog upp gardinen och började fota! Underbart!
/Frida

Fototävling hos Michaela - Mitt bidrag


Japp, första fototävlingen i år jag ställer upp i :P
Nu är den hos Michaela och vinsten är en reflexskärm!
Så vad tycker ni om bilden? På något sätt älskar jag den! Valde emellan den och headerbilden, men detta blev det! 
//Frida
 

En Underbar Tisdag

 
Hej! Hur mår ni? Jag själv mår jättebra! Är helt slutkörd! Jag har gjort dit och dat och ändå haft roligt!
Först var det skola och det mest jobbigaste idag var nog att komma upp ur sängen, SO och Spanskan. Men allt flöt på! Det skulle vara roligare om vi inte hade vikarie på Engelskan för då skulle vi chatta/prata med en klass i Kina.
Ja, ja i alla fall efter skolan bestämde Jag och Amina för att plugga till Matteprovet tills imorgon och Micaela hände på. Och vi hade det shitroligt! Vi drack te, tränade matte och repliker, men mitt i allt det roliga behövde jag och Amina gå till Teatern och ni som har chansen att börja på Teater, gör det! Det är jätteroligt det med!
Middagen var god! Sen stack mamma till sin Keramik och jag hängde på så nu har jag torra händer...
/Frida
Bilder ifrån helgen

Thailänsk groda


Denna fina grodan fick jag av Lollo ifrån Thailand. Om man drar pinnen den har i munnen mot ryggen låter det som en slags groda i thailand.

A way to Catch photos


Tre härliga foton från promenaderna jag och Amon tog på Påsklovet

Firar sista lovdagen


Japp, jag har haft en härlig dag! Lollo är hemma så jag, hon och Amon gick en runda och jag är nog säkert plattfotad just nu. Vi träffade getter och får och vi började prata med dom! Åh, vad roligt vi hade! Vi bäade på! Och det roligaste var att dom svarade!
Mama har gjort en underbar Hallon och Banan Smoothie, som är slut....
/Frida

Jeppe var upptagen, men jag fortsätter leta! :)

Heej bloggen, Amon här! Tyvärr var Jeppe redan "upptagen" men jag fortsätter leta, har hittat en Leonberger-annons och en Cocker Spaniel-annons! Båda verkar väldigt lockande men jag måste nog vänta på mammas och pappas godkännelse... Igår sov jag över hos Julia och Daniel, jag fick en Tigerskjorta, en Tiger t-shirt och ett par G-star jeans. Sen vid ett ungefär kom jag hem och sen gick jag, Frida och Lollo till Fridas stall! Vi klappade många hästar men Birk var borta! ( katten) Sen när jag kom hem började jag med mina dumma läxor, just nu HATAR jag mina lärare, vi måste skriva en historia tills imorgon i svenskan, och på tisdagen måste jag redovisa en målning som jag har målat, och lämna in ett papper om det, och läsa ut en engelska bok och redovisa om den, sen på torsdagen måste jag vara klar med typ 20 NO sidor och svara på typ 40 frågor, seriöst, hur orkar man?!?!
Jag tycker att lärarna borde prata lite och se till så att eleverna inte får typ 6 läxor på samma 4 dagar och undvika stress... Ajuste, vi har också beep test på tisdag och prov på dem flesta musklerna i kroppen, önskar att jag kunde sova i en hel vecka... :P
Godatt, måste plugga och rita och läsa samtidigt, jippiee -.-

Biii


Första biet i år som jag har sett!

Heldag hos farföräldrarna

Tja!
Frida här! Som rubriken lyder så var jag hos Farmor och Farfar idag och firade min födesedag i förskott. Jag fyller år nästa vecka på fredag, men jag är inte så värst pirrig... Än :P
Ialla fall så fick jag tre saker till kameran (överlycklig!): Objektiv EF 55-250mm, ett UVskydd (extra) och ett motsolskydd. Jag fick också en bok jag hade önskat mig och en cool penna. Ska fota dom imorgon i dagsljus för då blir det bäst bilder. Så Ciao!

Fodervärd åt Jeppe!

Heej, Amon här!
Idag skulle jag göra något med Frida men ingen av oss orkade... Jag har typ städat, gjort läxor och spelat Sims 3. Det har varit shittråkigt väder utomhus och den vårkänslan som fanns innan är helt borta! Nu är det återigen bara grått, mulet och kallt... Men det har inte bara hänt dåliga saker idag, Mamma gick med på att bli Fodervärd till en jättegullig Labrador! Den heter Jeppe ( jag gillar namnet halvt... ) Vi skickade in ett mejl och vem vet, imorgon är jag kanske en "halv hundägare" :P Det var allt som hände idag, förutom Jeppe var det inte så jättemycket att säga...
Fodervär/extra matte sökes pict big
Här är en fin bild på honom! Gullig?
Fodervär/extra matte sökes pict big
Sorry, var tvungen att lägga in en till :P
Kramar/Amon :D

Snowdrops


Maskros

God morgon! Frida här!
Igår var jag och Amon som sagt på stan. Sen på kvällen så blev jag tvungen att gå på en ishockey-match. Det var semifinalen emellan Djurgården och Linköping. 2-1 blev det. Jag fattar inte vad som är så jäkla roligt med att se folk som åker efter en puck och puklar på varandra! Nästa gång kommer jag nog rymma hem till Lollo eller Amon.

Årets första maskros!

Promenix

Tja, Frida här!
Nu är jag hemma hos Amon och han håller på att fixa något att dricka. Vi har varit nere på stan, jag tog med mig kameran, så det blev en massa bilder! Har inte så mycket mer att säga...
Vi träffade en hare, nästan helt tam :P

Karlsson på taket?

Tjena! Frida här!
Vaknade i morse av att någon ringde. Jag skyndade mig upp och när jag skulle precis svara, så svarade syrran. Japp, då hade man trasslat sig upp från den varma sängen i onödan. Och vem ringer en kl 10 på morgonen? Ialla fall, så såg jag ut. Grå himlen. Usch. Sen fick jag syn på något rött som rörde sig på ett tak. Jag trodde ju att det var en människa, men tog fram en kikare och kollade igen. Ja, det var en person på taket, som satt i en stol! Jag undrar verkligen om det var någon som försökte vara Karlsson.

Idag har Amon tänkt sig att gå till Panduro (en pysselaffär) och vill absolut inte gå ensam, så jag får väl bli hans rådgivade. Vi får se vad han köper (jag har ingen aning vad han är ute efter...)

/Frida

Utan ett ord


Utan ett ord av Linwood Barclay
5/5

Tänk dig att du vaknar upp i ditt hem en vanlig morgon och din familj är borta utan att sagt något, inte ens lämnat en lapp. Det händer 14-åriga Cynthia. Hon skriker kvällen innan åt sina föräldrar att hon önskade att dem var döda. När hon vaknar nästa morgon är huset tomt. Hennes pappa, mamma och storebror är borta.

25 år senare bestämmer sig Cynthia att vara med i tv-programmet Deadline där dem hjälper folk med olösta fall, som ett sista försök att få reda på vad som hände den natten. Först händer ingenting, men efter några veckor ringer telefonen och någon säger att hennes familj förlåter henne. Är hennes familj vid liv? Varför har dem inte tagit kontakt med henne? Massa mystiska saker händer omkring henne och hon försöker bara få svar på vart hennes familj har tagit vägen.

När jag läste baksidan till Utan ett ord ville jag köpa den direkt, men jag är inte så förstjust i deckare och thrillers. Detta är nog den enda och bästa thrillern jag har läst. Man lever sig verkligen in hur Cynthia lever med hennes familj, hur hon kämpar efter svar om vad som hände den natten. Hennes man Terry som man följer gör allt för att hjälpa hans fru med gåtan. Han vet att det är nog Cynthias sista önskan att lösa gåtan. Men ju längre in de kommer in i detta ju mer mystiska och läskiga saker händer. Författaren gör att man får känslan hur Terry har levt sitt liv med Cynthia. Jag, själv skulle nog inte klara av att leva med en sådan person. Det skulle ta kål på mig efter ett tag. Det finns en massa ögonblick i boken där allt vänd upp och ner och det bästa är att författaren har gjort att alla pusselbitar går ihop. Om man får chansen att läsa boken, gör det!
 Och jag vill bara tillägga att jag älskar originaltiteln: No time for goodbye.

Skrivet av Frida


Bokhyllan

Jag hade ett önskemål när vi skapade en blogg, att jag och om Amon ville att göra recensioner av böcker. Jag själv är ett bokmonster som gillar att shoppas böcker mer än att shoppa kläder. men i alla fall så gillar både jag och Amon att läsa så det blir en massa tips på roliga böcker!
/Frida


Slapp-dag...

Heej bloggen, Amon här! Idag ville jag åka till Panduro med Frida men hon skulle till Kista. Och det är inte så kul att åka till Panduro ensam... Har varit hemma, slappat, spelat Sims 3, en riktig usel lovdag! Jag skulle ha skrivit vad jag ska ge Frida i födelsedagspresent men eftersom att vi delar blogg blir det kanske lite avslöjande :P
Igår åkte jag, Linda och Sofia till Telefonplan! Det var Shitkul! Klättrade upp för några väggar som var typ 15 meter! Höjdrädslan börjar nog avta tror jag... Idag blir det nog inget speciellt som händer, orkar inte baka, vill inte gå ut ensam, vill inte vara inne hela dagen, vill inte läsa min tråkiga bok! Kul dag framför mig... ( sarkastisk )
Nu ska jag försöka hitta på något "kul" :P
/ Amon

Medan snön smälte...


...var jag ute och fotade vårblommorna. Nu ska jag fortsätta läsa Utan ett ord. Är helt uppslukad av den!

/Frida

Gud, varför?

Hej!
Frida här! Alltså att det skulle snöa väntade jag mig absolut inte när jag drog upp rullgardinen. Jag blev chockad och upprepade "nej, så här kan det inte vara", men jo det kan det vissligen! Va fan! Gud, om du villstraffa oss gör det snälla på ett annat sätt!

Det snöar inte lite, utan mycket!

Snön håller på att förstöra vårblommorna på balkongen

Påskmiddag

Hej!
Idag så trodde jag att det skulle bli en hemmadag, för pappa och mamma höll på att tapetsera om vardagsrummet, och man skulle kunna lata sig och hjälpa till när man ville, men sen fick jag kontakt med Amon så jag gick över där och bakade lyckade sirapskakor. På kvällen blev jag bjuden på påskmiddag hos Amons mormor och morfar. Det var väldigt trevligt! Det var som jag var en i familjen.
Det fanns ett schack där så jag och Amon körde. Visst det var länge sen jag spelade (och visst jag förlorade...) men det var väldigt roligt!! Nu är jag proppmätt av mat och godis!

/Frida

Middag hos Mormor och Morfar!

Hej bloggen! Idag sov jag lite extra länge, behövde det verkligen, Ebba ringde mig klockan 1 på morgonen och ville prata, hon var ensam hemma i hennes villa och hon var trött men ville inte sova, vi pratade lite om allt, men ändå inget! På morgonen lagade pappa amerikanska pannkakor och jag blev jättemätt! På dagen åkte mamma, pappa och Lily till kolonilotten men jag stannade hemma och latade mig :P. Vid ungefär klockan 1 kom Frida hit och vi bakade sirapskakor! Sen vid 3 kom Julia och Daniel hem hit och vid klockan fem hade vi gett oss av till Mormor och Morfar! Hemma hos dom åt vi "påskmiddag" och hade det trevligt, fick ett ägg med smaskigt godis också :P

Jag och Frida spelade schack, JAG VANN! Nää jag bara skojar, men jag vann ändå...                                                 Godnatt! Tog typ inga bilder idag... :P


Kvällsfika


Kaka: Toscaskaka (vad det nu är)
Ska snart gosa till det i sängen och modigt läsa på i Utan ett ord
/Frida

Andra inlägget!

Hej bloggen, det är Amon här! Idag så promenerade jag och Frida till Hufvudsta Stallet, det är där Frida rider. Det fanns jättemånga fina hästar där och jag var inte lika rädd längre! Nu känns det verkligen som att Våren är här, solen bara stekte idag och det pirrar verkligen i benen på väg till stallet, men på vägen hem så är benen bara som bly...
Hästen gillade Frida, lite för mycket! Den flåsade Frida i nacken, det förklarar ansiktsuttrycket!
Favvohästen: Charlotte ( Perelli )
Väggen smakade gott...?
Närbild :P
h
Efter vi gick till stallet gick vi hem, men det blev ett par oväntade stopp... Bredvid Pampas Marina fanns det massor med stenar och svag is, vi kastade massor med stenar och pinnar, men tyvärr blev det mer än ett stopp, det blev 4! Imorgon går vi kanske till stallet igen men då blir det Fridas fjärde gång i rad och min tredje :P
Godnatt och Glad Påsk!!!

The Spring is here


Jag är jätteglad över att snön är snart borta och solens strålar sträcker sig på himlen. Det är så jäkla härligt att känna solens värme i ansiktet när man går.
Det är ju Påsklov för min del och jag och Amon har vandrat igår och idag på långa promenader då vi har träffat på skrattmåsar, getter och hästar. En massa djur helt enkelt. Vi har tagit promenader och målet har alltid varit stallet. Men på vägen hem så är man så trött. Fötterna släppas i marken och man börjar gå som en zombie.
Men hur jäkla roligt är inte att kasta sten på is?! Jag och Amon kastade bumlingar på isen så det gick sönder. Det var roligt och kändes skönt att hjälpa våren på traven, men det kändes som alla stirrade på en, men man måste få vara barnslig medan man är barn. Ja, lagen säger ju att alla som är under 18 år är barn.

/Frida

Första inlägget

Japp, ni som har hittat hit till den här bloggen, ni ska veta att det här är första bloggen vi har tillsammans. Vi som skriver heter Frida och Amon. Vi två har varit kompisar länge och kommer att fortsätta vara det. Det ni kommer att se mest på den här bloggen är nog foton för vi båda älskar att fotografera, så fortsätt läsa så får ni se!

//Frida & Amon


RSS 2.0